full screen background image

Lungu: “Guvernul Grindeanu nu mai pomeneşte de Centenar”

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a declarat că timpul se scurge, iar până acum nu a primit niciun semnal în ceea ce priveşte sprijinul financiar de la bugetul de stat.

Lungu spune că pe plan local a avut discuţii cu factori implicaţi, istorici, oameni de cultură, artişti şi vrea ca, până pe 30 iunie, Programul manifestărilor “Centenar 2018” să fie aprobat de deliberativul municipal.

“Din păcate, dacă guvernul de tehnocraţi mai pomenea de Centenar, de la actualul Guvern nu am auzit niciodată despre acesta. Colaborăm cu Consiliul Judeţean şi cu Universitatea, dar trebuie să avem un program”, reliefează şeful administraţiei locale sucevene, menţionând că toţi cei interesaţi vor să ştie pe fonduri se pot baza.

În cadrul Primăriei municipiului Suceava funcţionează un grup de lucru pentru organizarea acţiunilor şi manifestărilor din anul 2018, în rândul acestora Lungu enumerând, printre altele, marcarea a 630 de ani de la atestarea documentară a Sucevei, în februarie 2018; Zilelor oraşului; Zilei Bucovinei, pe 28 noiembrie 2018 şi Zilei Marii Unirii, pe 1 decembrie 2018.

“Ne agăţăm de o speranţă de la Guvern, care astăzi încă nu a venit, dar sperăm să vină într-o zi. Vrem să facem un program de manifestări omagiale, în aşa fel încât să participe toţi sucevenii, să se simtă, într-adevăr, că avem 100 de ani de la Unire”, a punctat Lungu.

comments

comments