full screen background image

Buzduganul Regelui Ferdinand și Coroana de Oțel a României, la muzeele din Suceava și Fălticeni

Directorul Muzeului Bucovinei Suceava Emil Ursu a prezentat manifestările culturale organizate de instituţia pe care o conduce în următoarea perioadă.

El a declarat că, între 10 și 20 mai, va fi organizată la Suceava expoziția “Simboluri regale ale Marii Uniri”.

Ursu: “În cadrul expoziției vom expune coroana de oțel a României, care a mai fost la Suceava în 2005 și buzduganul oferit regelui Ferdinand la 10 mai 1920. Buzduganul nu a fost niciodată scos din tezaurul Muzeului Național de Istorie, va fi prima dată. Cele două piese de excepție au o valoare de asigurare de 45 de milioane de lei.”

Expoziţia „Simboluri regale ale Marii Uniri” mai cuprinde şi o expoziţie foto documentară despre Bucovina în perioada regală.

Pe 21 mai, buzduganul Regelui Ferdinand și Coroana de Oțel a României vor fi expuse și la Muzeul de Artă „Ion Irimescu” din Fălticeni.

Ursu a anunţat şi că, pe 20 mai, va avea loc “Noaptea muzeelor”.

Ursu: “Două autocare, puse la dispoziție cu titlu gratuit de Consiliul Județean și de un sponsor, vor merge de la Suceava la Fălticeni și invers, sucevenii putând vizita Muzeele Ion Irimescu, Apelor și Galeria Oamenilor de Seamă, iar fălticenenii Muzeul de Istorie și Cetatea de Scaun. La orele 18 și 21, un autocar va pleca din fața Muzeului de Istorie, către Fălticeni. De la Fălticeni, un autocar va pleca de la Muzeul Irimescu spre Suceava la 17,30, apoi la 21,30”.

comments

comments