full screen background image

Spania: Opt persoane bănuite de legături cu teroriştii au fost arestate

Poliţia spaniolă a arestat opt persoane bănuite de legături cu teroriştii care au comis atentatul de anul trecut de la Bruxelles. Câţiva suspecţi sunt acuzaţi că fac parte din gruparea DAESH sau Stat Islamic.

Operațiunea a fost derulată în mai multe localități din jurul Barcelonei, după o anchetă de 8 luni realizată în colaborare cu poliția belgiană si cea marocană.

Cu scopul de a anihila o rețea de trafic de droguri, Mossos d’Esquadra, poliția regională din Catalonia, a realizat mai multe percheziții și a arestat 8 bărbați de naționalitate marocană, cu vârste între 21 și 39 de ani.

Patru dintre aceștia sunt considerați membri ai organizației teroriste Daesh și trăiesc de peste 20 de ani în Spania. Anchetatorii cred că au legături cu autorii atentatelor de la aeroportul și metroul din Bruxelles din martie anul trecut, când au decedat 31 de persoane.

În urma perchezițiilor au fost găsite documente, calculatoare, trei arme și droguri.

Ancheta a pornit de la un apel anonim primit de la un cetățean care denunța traficul de droguri din cartierul său din Barcelona.

Forțele spaniole de securitate au arestat 22 de persoane în 16 operațiuni antiteroriste organizate în decursul acestui an și peste 200 de suspecți au ajuns în fața justiției din iunie 2015, când a fost ridicat nivelul de alertă la penultima treaptă.

STIRI.TVR.RO

comments

comments