full screen background image

Mai puţin de două treimi dintre candidaţi au promovat examenul de definitivat în învăţământ

Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava a anunţat rezultatele la Examenul național de definitivat, 2017, înainte de etapa de contestații.

La testare au avut dreptul să participe cadre didactice cu vechime de cel puţin un an în sistem.

În total, 253 de candidaţi s-au înscris pentru a susţine proba scrisă a examenului, testare obligatorie în cariera didactică.

12 candidaţi au absentat de la examen, 25 s-au retras din examen la o oră de la primirea subiectelor, iar un altul a fost eliminat după ce i-a sunat telefonul mobil în timpul probei.

Astfel, 215 cadre didactice din judeţ au susţinut proba scrisă a examenului definitivatului, testare care le asigură o catedră pe perioadă nedeterminată.

Înainte de depunerea contestațiilor, 138 de candidaţi (64,18%) au promovat examenul, doi dintre aceştia, din învăţământul primar, obţinând note de 10. 46 de cadre didactice au obţinut o medie finală între 9 – 9,99 şi 90 între 8 – 8,99.

77 de candidaţi (35,81%) nu au obţinut medii de trecere, 4 dintre ei având chiar medii sub 5.

Nota minimă de promovare a examenului de definitivat este 8. Examenul de definitivat certifică şi faptul că un cadru didactic debutant care a optat pentru această carieră dispune de pregătirea necesară pentru exercitarea profesiei didactice, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învăţământ preuniversitar și de a participa ulterior la susţinerea examenelor pentru obţinerea gradelor didactice

La nivel de judeţ, cei mai mulţi candidaţi s-au înscris pentru posturile de învăţători, învăţământ preşcolar, educaţie fizică, limba și literatura română, matematică, engleză, religie, istorie, franceză şi geografie.

Contestațiile se pot depune până miercuri, 26 aprilie, ora 14,00.

comments

comments