full screen background image

Dosar penal pentru o şoferiţă din Câmpulung care, pentru a nu îngreuna traficul în urma unui accident, a mutat maşina câţiva metri

În cursul după-amiezii de luni, în jurul orei 16:50, o femeie, de 34 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, în timp ce conducea autoturismul pe strada Trandafirilor din localitate, din direcția străzii 22 Decembrie spre strada Silvicultorului, a surprins și accidentat un minor, de 7 ani, din aceeași localitate.

Copilul se deplasa, împreună cu sora sa, pe trotuarul din stânga.

La un moment dat, s-a angajat brusc în traversarea drumului public, prin loc nepermis și fără să se asigure corespunzător, ieșind de după două autoturisme parcate pe trotuar.

În urma impactului, minorul a suferit vătămări corporale ușoare, motiv pentru care a fost transportat cu un echipaj SMURD la Spitalul Câmpulung Moldovenesc, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

După accident, conducătoare auto a oprit autoturismul la fața locului.

Apoi, apreciind că îngreunează traficul, femeia a condus maşina la circa 35 de metri de locul producerii accidentului, parcându-l pe partea dreaptă și așteptând sosirea poliției.

Şoferiţa a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0, 00 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i-a fost recoltată o probă de sânge, în vederea determinării alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă” şi „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia”.

Poliţiştii atrag atenţia şoferilor că, în cazul în care sunt implicaţi în evenimente rutiere a căror soluţionare este de competenţa poliţiei (în special în cazul evenimentelor rutiere cu victime), să nu modifice locul faptei şi să nu deplaseze vehiculele, fapta constituindu-se în infracţiune şi fiind pedepsită de legislaţia în vigoare.

comments

comments