full screen background image

Maramureș: Traficul rutier blocat pe DN 18, în Pasul Prislop

Traficul rutier pe DN 18, în Pasul Prislop, aflat la 1.400 de metri altitudine în Munții Pietrosul Rodnei, drum care face legătura dintre județele Maramureș și Suceava, era blocat, joi, din cauza unor copaci care au fost doborâți de vânt pe partea carosabilă, conform centrului INFOTRAFIC.

Conform sursei menționate, pe aceiași porțiune de drum din Pasul Prislop un autotren a derapat și a intrat în șanț, fără a afecta circulația. Partea carosabilă este acoperită cu un strat de zăpadă care măsoară circa 1-2 centimetri.

În ceea ce privește lucrările de deszăpezire, drumarii au degajat zăpada pe DN 18, în Pasul Gutâi (900 metri altitudine), după cum informează un comunicat de presă al Instituției Prefectului — județul Maramureș, remis, joi, AGERPRES. Potrivit acestei surse, în Pasul Gutâi s-a acționat încă din timpul nopții de miercuri spre joi, încercându-se degajarea carosabilului, dată fiind ninsoarea abundentă care s-a depus într-un strat consistent.

De asemenea, precipitații însemnate sub formă de ninsoare s-au înregistrat și în orașul Borșa, situat la poalele Munților Pietrosul Rodnei, unde stratul de zăpadă măsura joi dimineață 50-60 cm.

Deszăpezirea Pasului Prislop (DN 18) este îngreunată de lucrările de reabilitare a DN18 Borșa — Cârlibaba, jud. Suceava, aflate în curs de desfășurare.

Lucrătorii Secției Drumuri Naționale Baia Mare au intervenit și ei, în ultimele cu ore, cu utilajele de deszăpezire din dotare și la nevoie se va suplimenta numărul acestora. Stocurile de materiale antiderapante există în cantitate suficientă.

Conform aceleiași surse, pe majoritatea drumurilor din zona de munte a județului Maramureș se circulă, joi, în condiții de iarnă.

Totodată, prefectul județului Maramureș, Sebastian Lupuț a verificat în teren, în noapte de miercuri spre joi, activitatea drumarilor care internvin pe DN 18, în Pasul Gutâi.

În aceste condiții, reprezentanții Poliției Rutiere Baia Mare recomandă conducătorilor auto care folosesc drumurile din județul Maramureș să respecte măsurile necesare traficului în condiții de iarnă, să reducă viteza de deplasare și să circule cu atenție sporită la apropierea de trecerile pentru pietoni, iar pentru deplasările din această perioadă să adopte un comportament preventiv la volan, să respecte indicațiile polițiștilor și indicatoarele rutiere, să-și echipeze corespunzător autovehiculele cu lanțuri pentru a putea circula în siguranță în condiții de iarnă.

comments

comments