full screen background image

Circulație rutieră în condiții de iarnă, mai multe localități fără energie electrică

Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă în mai multe județe, zeci de localități nealimentate cu energie electrică, joi dimineață, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

ORA 08:51 Prahova: Peste 7.800 de consumatori, nealimentați cu energie electrică

Peste 7.800 de consumatori din mai multe localități ale județului Prahova sunt nealimentați, joi dimineață, cu energie electrică, 118 puncte de transformare fiind afectate de condițiile meteorologice.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova și Electrica Muntenia Nord, 7.853 de consumatori din 12 localități nu beneficiază de alimentare cu energie electrică în condițiile în care, din cauza zăpezii și a viscolului, s-au rupt conductoare și izolatori, iar în unele zone sunt și copaci căzuți pe liniile electrice.

Un număr de 118 puncte de transformare sunt afectate, 18 echipe ale Electrica fiind pe teren pentru remedierea problemelor.

De asemenea, ISU a intervenit, până la această oră, pentru degajarea de copaci căzuți în cinci localități ale județului.

ORA 08:50 Suceava: Circulație restricționată pentru autovehiculele care nu sunt echipate cu anvelope de iarnă

Autoritățile din județul Suceava au decis restricționarea circulației pe mai multe porțiuni de drumuri naționale afectate de ninsori pentru autovehiculele care nu sunt echipate cu anvelope de iarnă, a declarat, joi dimineață, pentru AGERPRES, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), generalul Ion Burlui.
Potrivit acestuia, măsurile sunt impuse în zona localităților Ilișești și Păltinoasa, dar și la ieșirea din Sucevița către Pasul Ciumârna.

“Sunt măsuri preventive care au fost luate pentru a evita blocaje în trafic. Decât să avem un tir care se pune de-a curmezișul drumului, mai bine impunem restricțiile acestea. Ulterior, se va face o trecere controlată, cu un utilaj de deszăpezire în față”, a afirmat Burlui.

El a mai precizat că pe toate celelalte drumuri județene și naționale din zona montană a județului Suceava se circulă în condiții de iarnă.

ORA 08:46 Vrancea: Zeci de localități fără energie electrică; se circulă în condiții de iarnă

Cel puțin 35 de localități erau nealimentate cu energie electrică, joi dimineață, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, plutonierul adjutant Florin Olaru.

Cele 35 de localități afectate sunt din comunele Slobozia Bradului, Dumitrești, Jitia, Vintileasca, Chiojdeni, Vidra, Răcoasa și Țifești.

“Nu avem probleme semnalate pe drumuri, se circulă în condiții de iarnă în tot județul Vrancea. Am avut cel puțin 10 intervenții, în această dimineață, pentru degajarea arborilor căzuți pe carosabil sau pe autoturisme. Zăpada depusă i-a îngreunat și astfel au fost doborâți”, a precizat Florin Olaru.

Județul Vrancea se află sub avertizare Cod portocaliu de ninsori abundente și viscol până vineri.

* ORA 08:36 Buzău: Se circulă în condiții de iarnă în zona montană a județului

Circulația în zona montană a județului Buzău se desfășoară în condiții de iarnă, însă niciun drum județean sau național nu este închis, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, Vasile Prahoveanu.

Potrivit sursei citate, un strat mai mare de zăpadă a fost înregistrat pe DN 10, în zona Barajului Siriu.

“Pe DN 10, de la Siriu spre Brașov, se circulă cu dificultate, stratul de zăpadă este mai mare, iar în celelalte localități de munte zăpada măsoară 1-2 centimetri, dar ninge în continuare”, a mai precizat sursa citată.

* ORA 08:18 Bacău: Toate drumurile sunt acoperite cu zăpadă; se circulă în condiții de iarnă

Toate drumurile din județul Bacău sunt deschise traficului rutier, iar circulația se desfășoară în condiții de iarnă, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Bacău, căpitanul Andrei Grecu.

“Nu avem probleme majore în județ, nu sunt localități nealimentate cu energie electrică. Singura intervenție pe care am avut-o a fost dimineață, la ora 06,00, pentru degajarea unui arbore, din spatele Prefecturii, care era în pericol să cadă”, a precizat căpitanul Andrei Grecu.

Utilajele de deszăpezire se află încă din cursul nopții pe drumurile naționale și județene.

Județul Bacău se află sub avertizare Cod portocaliu de ninsori și viscol până vineri la ora 14,00.

* ORA 08:00 Neamț: Se circulă în condiții de iarnă; mai multe localități sunt nealimentate cu energie electrică

Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă în tot județul Neamț, însă nu există drumuri blocate, potrivit informațiilor furnizate, AGERPRES, de subprefectul Iulian Jugan.
Cel puțin 10 comune au probleme total sau parțial în alimentarea cu energia electrică din cauza vântului care a afectat liniile de medie tensiune. Astfel de probleme sunt în comunele Hangu, Grințieș, Pipirig, Crăcăoani, Dragomirești, Tupilați, Negrești, Văleni, Botești și Tazlău.

Potrivit sursei citate, serviciul unic de urgență 112 este asaltat de zeci de apeluri din partea șoferilor care reclamă starea proastă a carosabilului și care derapează cu autoturismele. Majoritatea au mașinile echipate cu anvelope de vară, improprii atât pentru carosabilul acoperit cu zăpadă cât și pentru temperaturile care sunt în jurul valorii de zero grade, a mai afirmat Jugan.

Reprezentanții ISU Neamț nu au reușit să centralizeze toate problemele cauzate de vremea nefavorabilă din cauza dinamicii situației.

Utilajele de deszăpezire se află pe principalele sectoare de drum național și județean pentru a înlătura zăpada și pentru a împrăștia material antiderapant.

AGERPRES

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza