full screen background image

De Paşte, peste 1.000 de poliţişti vor fi angrenaţi în acţiuni de menţinere a ordinii şi liniştii publice

Având în vedere fluxul sporit de persoane ce se va înregistra în locurile publice în perioada următoare şi în seara de Înviere, poliţiştii suceveni vor acţiona cu efective sporite pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică la nivelul tuturor localităţilor, precum şi pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale. De asemenea, efective sporite de poliţişti rutieri vor acţiona pe drumurile publice pentru asigurarea fluidităţii traficului dar şi pentru organizarea unor activităţi specifice asociate evenimentelor cultural – religioase.

În perioada 14 – 17 aprilie, peste 1.000 de poliţişti vor fi angrenaţi în acţiuni de menţinere a ordinii şi liniştii publice.

În medie, în această perioadă vor acţiona zilnic 250 de poliţişti din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale , investigarea criminalităţii economice, intervenţie rapidă.

Cei mai mulţi poliţişti vor fi mobilizaţi în noaptea de Înviere . Peste 350 de poliţişti vor fi prezenţi la datorie.

Vor fi organizate 125 de patrule auto şi acţiuni preventive în zona celor 346 de lăcaşuri de cult unde se vor organiza slujbe religioase, la nivelul judeţului.

142 de poliţişti vor acţiona în ţinută civilă pentru prevenirea infracţiunilor cu violenţă şi a infracţiunilor contra patrimoniului.

Pe toată perioada sărbătorilor, zilnic vor acţiona 10 autospeciale de poliţie rutieră cu parate radar, 182 de poliţişti rutieri fiind prezenţi pe drumurile judeţene, naţionale şi europene pentru a se asigura că sucevenii şi turiştii pot petrece în siguranţă sărbătorile şi beneficiază de o călătorie fără evenimente rutiere.

Polițiștii de la transporturi sunt prezenți pe trenurile de călători pentru a asigura o călătorie în siguranță pentru cei care aleg să se deplaseze cu acest mijloc de transport. De asemenea, pentru prevenirea faptelor antisociale aceștia asigură patrularea în staţiile şi triajele de cale ferată.

Poliţiştii sunt prezenţi la datorie pentru prevenirea faptelor antisociale, menţinerea liniştii publice şi pentru a-i descuraja și sancționa pe cei care încalcă regulile de conduită socială.

Pentru o vacanță liniștită și Sărbători de Paști în siguranță Poliția Română vă recomandă:

– aveţi grijă de bunurile dumneavoastră atunci când vă aflaţi în locuri aglomerate!
– nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi!
– nu răspundeţi la provocări cu violenţă, încercaţi să evitaţi conflictele!
– în caz de urgenţă, sunaţi la numărul 112, suntem la datorie!

Conducătorilor de autovehicule le recomandăm următoarele:

– înainte de plecarea la drum este necesară verificarea stării tehnice a autovehiculului.
– nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi!
– nu consumaţi alcool şi vă urcaţi la volan!
– adaptaţi în permanenţă viteza la condiţiile de drum!

Poliţiştii suceveni vă urează: SĂRBĂTORI ÎN SIGURANŢĂ!

comments

comments