full screen background image

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt. adj. Alin Găleată, la VIVA FM!

Un incendiu violent a izbucnit, în această noaptea, la mansarda unui bloc cu 4 etaje din municipiul Gura Humorului.

Militarii Gărzii de Intervenţie Gura Humorului, sprijiniţi de colegii de la subunităţile din Suceava, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc şi Solca au intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la un apartament, situat la mansarda unui bloc, din oraşul Gura Humorului. Pompierilor suceveni li s-au alăturat colegii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al judeţului Botoşani şi de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Cornu Luncii.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta generalizat în apartament şi exista pericolul de propagare a flăcărilor la întreaga construcţie, dar şi la blocurile învecinate, Catedrala Ortodoxă, dar şi o gospodărie privată, ultima aflată în imediata apropiere. Salvatorii au evacuat de urgenţă toate persoanele aflate pe nivel, după care şi pe cele aflate la etajele inferioare şi în scara învecinată a blocului.

În urma incendiului, 5 persoane, între care un copil, s-au intoxicat cu fum şi au fost transportate la spital.
Intervenţia a fost dificilă din cauza faptului că mansarda imobilului era acoperită cu tablă, iar focul se manifesta în interior.

Plutonier adjutant Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, a fost prezent în studioul Viva FM, alături de matinalii Ada și Călin.

Am discutat despre incendiul devastator din Gura Humorului, dar și despre misiunile de protecție la lăcașurile de cult, și PROCIV 2017 (Exercițiul de protecție civilă,) cu desfășurare la nivel național, în perioada 18-21 Aprilie.

Ascultați interviul integral din cadrul emisiunii ”Dimineți Animate”, mai jos!

comments

comments