full screen background image

Urmărire pentru reţinerea unui tânăr din Horodnic de Jos, care conducea, fără permis, maşina tatălui său

Luni, la ora 19.35, în timp ce acționa pe raza comunei Horodnic de Sus, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a observat un autoturism, care se deplasa pe DN 2E.

La vederea echipajului de poliție conducătorul auto a virat pe DC 45 și a mărit viteza de deplasare.

În cauză, s-a procedat la urmărirea autoturismului cu mijloacele acustice și luminoase în funcțiune, iar după circa 1 km, conducătorul auto a oprit în fața unui imobil.

Conducătorul auto, a fost identificat de polițiști ca fiind un tânăr de 21 de ani din comuna Horodnic de Jos.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere, pentru nicio categorie auto.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, autovehiculul aparține tatălui tânărului, un bărbat, de 51 de ani, din comuna Horodnic de Jos, care i l-a încredințat pentru a fi condus pe drumurile publice, deși știa faptul că fiul său nu posedă permis de conducere.

În cauză s-a întocmit dosar penal, tânărul dfiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, iar tatăl său sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „încredințarea unui vehicul unei persoane despre care știe că nu posedă permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

comments

comments