full screen background image

Sfaturi pentru masa de Paște, de la Ovidiu Procopeț, bucătar la “Taverna Bachus”!

Ne pregătim spiritual, dar facem pregătiri și pentru masa tradiţională de Paște.

Dintre bucatele specifice sărbătorii nu pot lipsi cele gătite din carne de miel, pasca şi cozonacul şi, bineînţeles, ouăle roşii.

Venim şi noi în sprijinul gospodinelor cu sfaturile bucătarului Ovidiu Procopeț, de la “Taverna Bachus”.

Iulia: Care e secretul ca friptura de miel să fie foarte fragedă?
”Trebuie respectate ingredientele, temperatura și timpul. Este foarte important să gătim carnea de miel la o temperature mai scăzută, asta înseamnă 160 – 170 de grade, sau la un foc mediu, pentru a avea timp ca acea carne să elimine toate toxinele. Ingrediente cât mai simple, nu trebuie să complicăm lucrurile, mielul se servește cu usturoi, ceapă, un pic de rozmarin, sare și piper, nimic mai mult.”

Iulia: Cum facem drobul de miel ca să iasă mai gustos?
”Este foarte importantă proporția între ou și carne. Pentru a avea success cu un drob de miel, trebuie să folosim minim 8 ouă la un kilogram de carne și multă, multă verdeață proaspătă.”

Ascultă interviul cu bucătarul Ovidiu Procopeț, din emisiunea Viva Cafe, aici:

comments

comments