full screen background image

Vechimea în muncă ar putea fi cumpărată până pe 31 decembrie

Persoanele care nu au acumulat suficienţi ani de vechime pentru a primi pensie de la stat îşi vor putea plăti până în 31 decembrie 2017 asigurările sociale pentru anii în care nu au cotizat, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă al Ministerului Muncii.

Proiectul de OUG prevede prelungirea cu încă şase luni, până la 31 decembrie 2017, a perioadei de aplicare a Legii 186/2016 privind unele măsuri în domeniul asigurării unor categorii de persoane în sistemul public de pensii.

Astfel, cei care vor să plătească aceste contribuţii de asigurări sociale, o pot face într-o singură tranşă sau eşalonat, în tranşe lunare, până la data de 31 decembrie 2017.

Ministerul Muncii precizează că măsura a fost propusă în urma numeroaselor solicitări venite din partea unor cetăţeni români din ţară şi străinătate care vor să încheie asigurări la sistemul public de pensii, având în vedere că perioada stabilită iniţial expiră pe 27 aprilie.

Până la data de 10 martie 2017 au fost încheiate 11.152 de contracte de asigurare socială, pentru care s-au achitat contribuţii de asigurări sociale în valoare totală de 59.051.082 lei, potrivit evidenţelor Casei Naţionale de Pensii Publice.

comments

comments