full screen background image

Preţul petrolului creşte, susţinut de cererea puternică şi incertitudinile din Siria

Preţurile petrolului sunt în creştere luni, susţinute de cererea puternică şi incertitudinile din Siria, dar intensificarea activităţilor extractive din Statele Unite limitează avansul, transmite Reuters.

Cotaţia petrolului Brent, de referinţă la Londra, este în urcare cu 0,42%, la 55,47 dolari pe baril.

Preţul petrolului WTI, de referinţă pe piaţa americană, creşte cu 0,495, la 52,49 dolari pe baril.

Potrivit băncii ANZ, cererea mare de petrol şi scăderea livrărilor fac ca piaţa să fie echilibrată.

În India, care a devansat recent Japonia ca al treilea mare importator de petrol din lume, cererea a crescut în martie cu 4,9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a declarat Sukrit Vijayakar, analist la firma de consultanţă Trifecta.

La nivelul Asiei, efectul creşterii cererii în India va fi anulat parţial de o scădere anuală de 1,5% în Japonia, în următorii cinci ani.

În Statele Unite, creşterea numărului de instalaţii de forare la 672, cel mai mare după august 2015, a împiedicat cotaţiile să atingă din nou maximul ultimei luni, de 56 de dolari pe baril, atins săptămâna trecută.

Conform noilor date referitoare la numărul de instalaţii din SUA, Goldman Sachs anticipează că producţia de petrol din SUA va creşte cu 215.000 de barili pe zi în 2017.

Creşterea producţiei în Statele Unite contrastează cu reducerea livrărilor OPEC, care speră că prin limitarea livrărilor în prima jumătate a acestui an să susţină peţurile.

news.ro

comments

comments