full screen background image

Municipiul Suceava are 75 km de străzi balastate

Primăria municipiului Suceava scoate la licitaţie lucrările de marcare şi montare de indicatoare rutiere.

În acest sens, Consiliul Local a aprobat caietul de sarcini, acesta incluzând “totalitatea articolelor necesare desăvârşirii acestor tipuri de marcaje rutiere, montarea de indicatoare rutiere noi şi montarea de indicatoare în locul celor avariate sau dispărute”.

Potrivit expunerii de motive la proiectului de hotărâre, lucrările care vor fi executate trebuie să asigure confortul şi siguranţa circulaţiei pentru toate categoriile de vehicule.

Municipiul Suceava are în administrare 311 străzi, în lungime totală de 191,5 km, dintre care 168, cu un total de 107 km, sunt asfaltate, iar 15, cu o lungime însumând 9 km, sunt betonate.

Alte 126 de străzi cu lungime de 75 km au carosabilul din agregate de balastiere, iar încă două, cu lungime de 9,5 km, au carosabilul din pavele vibropresante.

“În scopul asigurării condiţiilor necesare desfăşurării circulaţiei rutiere în deplină siguranţă şi fluenţă este necesară executarea periodică a lucrărilor de marcaje rutiere şi montarea de indicatoare noi”, se precizează în expunerea de motive la proiectul de hotărâre privind aprobarea caietului de sarcini de organizare a licitaţiei.

comments

comments