full screen background image

Legea salarizării, amânată cu o săptămână

Depunerea în Senat a legii salarizării, programată pentru astăzi, va fi amânată pentru săptămâna viitoare. Anunţul vine de la liderul PSD, Liviu Dragnea, care vrea ca proiectul să mai fie analizat înainte de a intra în dezbaterea Parlamentului.

Reporter: Se va şi depune proiectul ?

Liviu Dragnea: Eu nu vreau să îl depun astăzi. Să mai stea o săptămână, să meargă la grupuri, să îşi mai dea lumea cu părerea.

Reporter: Deci nu astăzi?

Liviu Dragnea: Nu îl depun astăzi.

Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, anunța ieri pe Facebook că legea va fi depusă astăzi la Parlament și că o vor putea consulta mai ales angajaţii de la stat care ar urma să primească lefuri mai mari. Deşi s-a discutat mult despre ea, forma completă a legii nu a fost încă prezentată.

„Sunt convinsă că această lege va fi FOARTE apreciată de cei care au salarii mici şi au fost nedreptăţiţi timp de 25 de ani. (…) Sunt la fel de convinsă că o vor aprecia şi cei cu salarii mari, care vor vedea ce creşteri au şi ei. Mai puţin bugetarii de lux. Puţini. Dacă vor comenta, poate că toată lumea va fi interesată să afle ce salarii au în plată. Dar ştiu că nu o vor face.”, a scris Olguţa Vasilescu.

Ministrul Muncii a declarat pentru Digi24 că anumiţi funcţionari au ajuns la salarii comparabile cu cele din BNR şi ASF, instituţii care se autofinanţează şi ai căror angajaţi nu sunt bugetari.

Din ce se ştie până acum despre această lege ţinută la mare secret, primii care vor beneficia de majorări vor fi poliţiştii şi militarii. În 2018, medicii vor avea salarii mărite.

Cea mai mare leafă ar urma să-i revină preşedintelui României: 17.400 de lei brut.

Premierul ţării şi preşedinţii celor două camere vor avea un salariu de bază de 15.950 de lei. Parlamentarii vor câştiga brut 11.600 de lei, iar secretarii de stat : 10.150 de lei.

Cât despre şefii din ministere, aceştia vor primi lunar de 10 ori salariul minim pe economie.

Cea mai mare leafă din administraţie îi va reveni primarului Capitalei: 13.050 lei, urmată de cea pentru viceprimarul general şi primarii localităţilor cu peste 300.000 de persoane: 11.600 de lei brut. Aceleaşi salarii sunt destinate şefilor de Consilii Judeţene. La polul opus, cele mai mici salarii vor fi încasate de primarii de comune cu mai puţin de 3 mii de locuitori: 4.350 de lei brut.

comments

comments