full screen background image

Demonstrație anti-terorism la Stockholm

50.000 de oameni au participat la o demonstraţie antiterorism la Stockholm. Oamenii au ieşit din case, la două zile după atentatul în care patru oameni au murit, ca să declare că nu se vor lăsa învinşi de terorism.

O mulţime uriaşă s-a adunat în centrul capitalei suedeze ca să spună NU terorismului. Oamenii s-au ţinut de mâini, au cântat, au depus flori lângă magazinul lovit de camion şi au scris mesaje pe un panou improvizat.

„Evident, cred că este important să fiu aici, să-mi exprim susţinerea”.

„Este extraordinar… Foarte multă dragoste în jur”.

Manifestaţia, convocată pe Facebook, s-a desfăşurat în imediata apropiere a magazinului în care s-a oprit, vineri, camionul condus de un bărbat din Uzbekistan. Patru oameni au murit şi 15, printre care şi o româncă, au fost răniţi.

„Teroriştii vor ca noi să ne temem, să ne schimbăm comportamentul, vor să nu ne trăim vieţile în mod normal, dar chiar asta vom face. Teroriştii nu ne vor învinge şi nu vor câştiga niciodată”, a spus premierul Suediei, Stefan Lofven.

„Cele patru persoane decedate au fost identificate iar familiile lor au fost anunţate. Doi sunt cetăţeni suedezi, doi sunt cetăţeni străini”, a adăugat comisarul Jan Evensson.

Autorul atacului de vineri, un imigrant de 39 de ani, din Uzbekistan, le-a mărturisit poliţiştilor că şi-a îndeplinit scopul şi s-a declarat mulţumit. Autorităţile spun că acesta este un simpatizant al organizaţiilor teroriste şi că urma să fie expulzat.

„El a aplicat pentru rezidenţă permanentă în Suedia, însă cererea i-a fost respinsă”, a explicat comisarul Jan Evensson.

Un alt suspect implicat în comiterea atentatului a fost arestat. Potrivit presei suedeze, în anchetă au avut loc peste 500 de audieri. Forţele de ordine rămân în stare de alertă şi au fost sporite controalele la frontiere.

digi24

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza