full screen background image

Deficit de 40 de poliţişti locali, în municipiul Suceava

Primăria municipiului Suceava nu poate acoperi cu patrule de poliţişti locali toate cartierele reşedinţei de judeţ.

Primarul Ion Lungu spune din cauza autonomiei locale limitate, autorităţile municipale nu pot să facă angajări şi să completeze deficitul de agenţi de poliţie locală, întrucât legea interzice acest lucru.

Lungu: “Dispunem un efectiv redus de poliţişti locali. Pentru a avea patrule în fiecare cartier, ne mai trebuie minim 40 de oameni. Din păcate, aşa cum este legea astăzi, nu putem să îi angajăm. Se rotesc doar posturile vacantate, când pleacă cineva la pensie şi vine altul în loc. În ultimii ani, la Poliţia Locală s-au făcut dotări, iar drepturile băneşti ale agenţilor au crescut. Potrivit unei ordonanţe a Guvernului, începând cu 1 ianuarie 2015, în limita prevederilor bugetelor locale, poliţiştii locali au alocate norme de hrană. Aceasta înseamnă un plus de 24 de lei pe zi şi persoană, la care se adaugă, pentru cei care lucrează în ture, alţi 2 lei pe zi şi persoană. Astfel, 125 de poliţişti locali suceveni au parte, ca supliment la salariu, de încă 24 de lei pentru fiecare zi lucrată, restul de 95 de agenţi de poliţie locală, lucrători în ture, primesc câte 26 de lei pe zi şi persoană.”

Primăria municipiului Suceava a achiziţionat şi 4 autoturisme noi pentru Direcţia Poliţiei Locale din subordine. Este vorba despre autoturisme Logan MCV cu câte 7 locuri, de la bugetul local fiind plătită suma de 273.800 de lei.

comments

comments