full screen background image

Românca rănită în atentatul de la Londra a murit

Românca rănită în atentatul de la Londra a decedat joi seară. Ea era internată într-un spital din capitala Marii Britanii cu răni foarte grave la cap. Aparent starea ei de sănătate se îmbunătățise, însă în cele din urmă medicii nu au mai putut să o salveze.

Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, a confirmat vineri decesul româncei rănite grav în atentatul din capitala Marii Britanii. El a precizat va acorda ajutorul necesar pentru repatrierea acesteia.

Familia ei a anunțat, potrivit BBC, că Andreea a murit joi.

“După o luptă de peste două săptămâni pentru viața ei, iubita și unica noastră Andreea – fiică minunată, sora, partener, prieten devotat și cea mai iubitoare de viață persoană pe care vi-o puteți imagina – a fost îndepărtata cu brutalitate și cruzime din viețile noastre, în cel mai nemilos mod posibil. Ne vom aminti întotdeauna de ea ca de raza noastră de lumină, pe care o vom păstra pentru totdeauna strălucitoare în inimile noastre“, se arată în declarația familiei.

Doi români, un bărbat şi o femeie, Andrei Burnaz şi Andreea Cristea, s-au numărat printre persoanele rănite pe podul Westminster, în atacul cu SUV-ul care a intrat în grupul de oameni

Andreea a fost lovită în plin de maşina atacatorului şi aruncată peste parapet, în Tamisa. A căzut de la o înălţime de 6 metri în apa rece. Iubitul ei, Andrei Burnaz, a fost şi el rănit. Salvatorii l-au găsit întins pe caldarâm. Cei doi români au fost internaţi de urgenţă în spital. Andreea a fost operată pe creier şi apoi a fost mutată într-un alt spital.

Bărbatul a suferit o fractură la picior. După ce i-au acordat îngrijiri medicale, medicii au decis să îl externeze.

Andrei Burnaz, de profesie inginer, este din Constanţa.

Andreea Cristea era arhitect. Cei doi merseseră la Londra pentru a sărbători ziua lui de naştere.

Bilanțul atentatului din 22 martie se ridică astfel la șase morți, inclusiv autorul, și aproximativ 40 de răniți.

comments

comments