full screen background image

Grindeanu: Condamnăm atacul cu arme chimice din Siria

România condamnă atacul cu arme chimice care a avut loc în Siria, a declarat vineri premierul Sorin Grindeanu.

“Noi, ca și stat, condamnăm atacul cu arme chimice care a avut loc în urmă cu câteva zile. Aceste lucruri trebuie pedepsite și tot ceea ce decurge din angajamentele noastre ca țară membru NATO le vom respecta. Dar atacuri de tipul a ceea ce s-a întâmplat în urmă cu câteva zile, care n-au legătură cu nicio regulă internațională, cu absolut nimic, trebuie pedepsite”, a spus Grindeanu, după o vizită la Fabrica Ford din Craiova.

Prim-ministrul Grindeanu a precizat că a avut, vineri dimineață, o discuție pe această temă cu ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, și cu ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu.

“În cel mai scurt timp, Ministerul Afacerilor Externe va da un comunicat oficial (pe această temă, n.r.)”, a spus Grindeanu.

Întrebat dacă Statele Unite au informat în vreun fel România și partenerii NATO că urmau să bombardeze Siria, șeful Executivului a precizat că este “convins” de acest lucru.

“Sunt convins că partenerii NATO și nu numai ai Statelor Unite ale Americii — vorbim de chestiuni militare — au fost informați, s-au respectat toate procedurile. N-am niciun fel de dubii din acest punct de vedere”, a mai afirmat Grindeanu.

Premierul a precizat că încurajează dialogul politic și dialogul care să ducă la reinstaurarea păcii în Siria.

AGERPRES

comments

comments