full screen background image

Ţigări în valoare de peste 130.000 de lei, ascunse sub saci cu ceapă (foto)

Poliţiştii au continuat şi intensificat activităţile investigative în vederea identificării persoanelor care comercializează, depozitează sau transportă ţigarete de contrabandă şi pentru tragerea la răspundere penală a acestor persoane.

Miercuri, în jurul orei 13.00, un echipaj din cadrul Serviciul Rutier – IPJ Suceava, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiunilor de serviciu pe raza localităţii Pătrăuţi, a oprit pentru control o autoutilitară condusă de un bărbat, de 25 ani, domiciliat în comuna Udești, iar pe scaunul din dreapta se afla un bărbat de 49 ani, din aceeași localitate.

În urma cercetării la faţa locului efectuate de polițiști, s-a constatat că în habitaclul autoutilitarei se aflau depozitaţi mai mulţi saci cu ceapă, sub care a fost identificată cantitatea totală de 12.500 de pachete cu ţigarete de provenienţă duty-free.

Întreaga cantitate de ţigarete a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, urmând a fi efectuate verificări cu privire la săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

Cu privire la şoferul autoutilitarei, precum şi pasagerului acesteia a fost dispusă măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 ore, urmând ca dosarul cauzei să fie înaintat Judecătoriei Suceava, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Prejudiciu estimativ este de 137.500 de lei.

Autoutilitara, în valoare de aproximativ 4.000 de euro, a fost indisponibilizată la sediul I.P.J. Suceava.

Cercetările vor fi continuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – IPJ Suceava sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând atât în vederea identificării celor cu preocupări infracţionale pe linia introducerii în ţară a ţigărilor de contrabandă, cât şi a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse.

comments

comments