full screen background image

Sindicaliştii din administraţie ameninţă cu proteste după Paşti

Sindicatul National al Functionarilor Publici va declanșa acțiuni de protest imediat după Paște. Sindicaliștii spun că sunt nemulţumiţi de prevederile din proiectul legii salarizării care îi vizează.

„Prin legea salarizării guvernanții diminuează veniturile funcționarilor publici și anulează decizia Curții Constituționale încălcând pentru a nu știu câta oară principiile constituționale”, acuză Sindicatul Național al Funcționarilor Publici într-un comunicat.

„Având în vedere că proiectul legii salarizării prevede evaluarea posturilor din administrația publica în vederea stabilirii salariilor de bază aferente acestora, urmată de reîncadrarea personalului pe posturi ( art 35 din proiect); ignorarea, în construcția legii, a Deciziei CCR 794/2016, identificând un maxim al salariului mai mic decât cel aflat astăzi în plată, scoaterea asistentei sociale din familia ocupatională administrație pentru a nu fi reper în mărirea salariilor angajaților din UAT-uri şi Consiliile judetene, refuzul de a introduce în proiectul legii salarizării a unui articol conform căruia nimeni nu va suferi o diminuare salarială şi culminând cu discuțiile contradictorii avute cu Ministrul Muncii asupra diminuărilor salariale în familia ocupatională -administrație, vă informăm că organizația noastră, SNFP, va demara acțiunile de protest imediat după sărbătorile pascale!”, anunță SNFP.

Sebastian Oprescu, președintele SNFP, a declarat la Digi24 că „problemele sunt multiple”, iar cea mai mare e legată de faptul că această lege nu e rezultatul unei negocieri colective. „Acum, pe noi Ministerul Muncii şi Guvernul ne pun să negociem cu opoziţia din Parlament, şi nu cu puterea. Legea spune foarte clar care sunt partenerii sociali atunci când discutăm de promovarea unor acte normative”, a declarat Sebastian Oprescu. „Am avut ieri o discuţie cu ministrul care a subliniat că vor fi categorii de bugetari care vor avea diminuări salariale, dar nu a spus de la ce sumă în sus”, a argumentat el.

digi24

comments

comments