full screen background image

Autoritățile ruse au reținut presupuși complici ai autorului atentatului de la Sankt-Petersburg

Autoritățile ruse au reținut mai multe persoane suspectate că ar fi complici ai autorului atentatului cu bombă de la metroul din Sankt-Petersburg în care au murit 14 persoane și au fost rănite alte 49, a informat joi agenția de știri Interfax, citând o sursă din cadrul serviciilor de securitate, relatează Reuters.

Potrivit sursei citate, autoritățile verifică legăturile persoanelor reținute cu atacatorul. Interfax a informat totodată că anchetatorii au găsit dovezi la adresele presupușilor complici ai autorului atentatului.

Agenția France Press a relatat joi că anchetatorii ruși au anunțat că au efectuat percheziții la domiciliul “cunoștințelor lui Akbarjon Djalilov”, presupusul autor al atentatului. Este vorba despre “cetățeni din țări din Asia Centrală care s-au aflat în contact cu Djalilov”, a anunțat Comisia de anchetă, fără a preciza dacă aceștia au fost arestați. Diferite “obiecte” au fost confiscate din locuințele acestor persoane, a afirmat Comisia într-un comunicat.

Presupusul autor al atentatului, identificat datorită unei analize ADN, este un bărbat de 22 de ani, Akbarjon Djalilov, născut în regiunea Osh, din Kârgâzstan, dar care trăiește din 2011 în Rusia.

Rusia, care desfășoară în Siria o operațiune militară în susținerea Damascului, nu a mai fost lovită atât de puternic după explozia, la 31 octombrie 2015, deasupra provinciei egiptene Sinai, a unui avion ce făcea legătura între Egipt și Sankt-Petersburg, atentat în care au murit 224 de oameni.

După acel atentat revendicat de SI, atacuri au lovit instabilele republici ruse din Caucaz și serviciile de securitate ruse au anunțat în mai multe reprize că au dezmembrat celule jihadiste ce se pregăteau să lovească Moscova și Sankt-Petersburgul.

AGERPRES

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza