full screen background image

Tânăr din Vicovu de Sus arestat, după ce a condus beat şi cu permisul suspendat şi a rupt cu maşina un stâlp de electricitate

Noaptea trecută, în jurul orei 02.10, în timp ce conducea autoturismul, pe strada Calea Cernăuţi, din oraşul Vicovu de Sus, din cauza vitezei şi a faptului că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, un localnic, de 28 de ani, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers.

Astfel, a părăsit partea carosabilă, a intrat în coliziune cu doi arbori ornamentali, după care cu gardul din beton al unei locuinţe și cu un stâlp de electricitate, pe care l-a rupt.

În urma impactului, a rezultat ușoară a conducătorului auto și vătămarea corporală gravă a unui minor, de 16 ani, pasager în autoturism, care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Băiatul a fost internat la Spitalul judeţean, unde i s-a puus diagnosticul prezumtiv „POLITRAUMATISM PRIN ACCIDENT RUTIER, COMA, GCS = 6, TCC, HEMATOM OCCIPITAL STG, OTORAGIE STG, EPISTAXIS ANTERIOR BILATERAL OPRIT SPONTAN, CONTUZIE TORACO-ABDOMINALA, ESCORIATII HEMITORACE STG POST LOMBAR STG, OMOPLAT DR SI BRAT STG, PLAGI TAIATE COT STG”.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, acestuia și victimei, li s-au recoltat mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că tânărul are permisul de conducere suspendat din 9 martie 2017.

În urma continuării cercetărilor în cazul evenimentului rutier produs la 4 martie, polițiștii au dispus, marţi, reţinerea pentru 24 de ore a conducătorului auto.

Acesta fost încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, urmând ca, miercuri, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, în vederea stabilirii unei măsuri preventive.

Cercetările continuă, tânărul fiind cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe” şi „distrugere din culpă”, ce va fi soluționat procedural.

comments

comments