full screen background image

Ministrul Educației vrea ghiozdane mai ușoare pentru elevi

Ghiozdane mai uşoare pentru elevi, începând de anul viitor. Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, le transmite părinţilor care au iniţiat o campanie în acest sens că i-a auzit şi că va ţine cont de dorinţa lor. Ministerul Educaţiei a început revizuirea programelor şcolare de la clasa I până la clasa a XII-a. Informaţiile redundante vor fi eliminate din manualele şcolare, a dat asigurări ministrul Educaţiei.

„Într-adevăr este o mare problemă care afectează sănătatea copiilor în primul rând,pentru că un ghiozdan foarte greu are repercusiuni asupra coloanei vertebrale. Eu cred că avem, în primul rând, manuale școlare care sunt foarte voluminoase. Din acest punct de vedere am lansat un proiect care va face o evaluare și o revizuire a tuturor programelor școlare până în clasa a XII-a. Mai concret, această revizuire va verifica două lucruri importante: primul corespondența între competențele pe care trebuie să le atingă elevii în urma procesului de învățare și conținuturile care sunt prezente în manualele actuale. A doua evaluare va fi pe orizontală între programele școlare și manualele școlare din clasa I până într-a XII-a, astfel încât să putem elimina redundanțele care există”, a spus Pavel Năstase.

Ministerul Educației lucrează la o nouă lege a educației, care va ajunge în Parlament la începutul anului următor. Din cele 365 de articole ale actualei legi au fost modificate 152, a precizat ministrul.

Calendar de lucru, cu următoarele etape:

aprilie – mai 2017 – realizarea unei sinteze a consultărilor anterioare;

iunie – noiembrie 2017 – evaluarea Sistemului Naţional de Educaţie (Starea Educaţiei);

noiembrie – decembrie 2017 – asumarea opţiunilor majore ale educaţiei;

ianuarie – februarie 2018 – elaborarea proiectului noii legi a educaţiei (sub coordonarea unui grup de lucru constituit la nivelul MEN);

martie – mai 2018 – dezbateri publice;

iunie – septembrie 2018 – dezbaterea proiectului de lege în Parlament.

comments

comments