full screen background image

Spectacol de Tango Argentinian, la Muzeul de Istorie Suceava

Consiliul Județean Suceava și Muzeul Bucovinei vă invită vineri, 7 aprilie 2017, ora 19:00, la Muzeul de Istorie, în Sala de Expoziții Temporare POD, la Spectacolul de Tango Argentinian al cuplului de dansatori Lucian Stan & Raluca Aldea, campionii la Tango escenario de anul acesta ai UK Branch Tango Buenos Aires Festival and Dance World.

În program: o istorie a tangoului argentinian, demonstraţii interactive cu publicul şi seară de dans Milonga.

Cu o experiență în dans din 2004, Lucian Stan a participat la festivaluri internaționale de tango ca dansator și profesor. A fost invitat să performeze la festivaluri din România (București, Cluj, Timișoara, Brașov, Constanța, Bușteni, Iași, Bacău) și peste hotare (Bulgaria,Olanda,Canada, Turcia, Republica Moldova, Ungaria). A fost co-organizator la: Bucharest Tango Encuentro Festival, Tango Camp Breaza, Bucharest Tango Marathon.
A performat la competiții ca : Traffic Strings “Gala Tango” și Romanian Athenaeum, a fost semifinalist la The European Tango Championship, Todi 2014 – The World Tango Championship în 2014.

Raluca Aldea are experiență ca dansatoare și profesor și a descoperit fascinația dansului de la vârsta de 4 ani.
A absolvit The National Choreography (ballet) High school în 1997 și a dansat timp de 2 ani la The Oleg Danovsky Classical and Contemporary Theater. În 2000 a decis să părăsească stilul clasic și să abordeze alte stiluri: contemporary dance, jazz dance, folklore, salsa, bachata.
În 2005 a absolvit The National Physical Education Academy, cu specializarea Educație fizică și dans. Este dansator profesionist la Opera Națională din București, Oleg Danovsky Classical and Contemporary Dance Theatre, Cornel Patrichi Company. În tango cele mai notabile evenimente la care a participat au fost Semifinala Campionatului European de Tango, Rome 2012– și Stage Tango și deasemenea a fost finalistă la The TV contest Dancing Romania, Antena 1 2013.

Ca și cuplu, Lucian and Raluca au participat la “History of a Lost Love Dance Festival” (nov 2014, profesori și participanți), “Milonga Nacional Tango Festival”(dec 2014, profesori și participanți), Tango-theater “Luna Tango”Show (Craiova-Romanian Opera, Bucharest- ArCuB) (sept 2015), Narcotango Bucharest Concert (sept 2015) (invitați speciali și concurenți, Opera & Musical Center “Ion Dacian”), membrii ai juriului la First Romanian Tango Championship (Tango de Pista) și artiști invitați la “Tango Fantasia” Festival (sept 2015), “Anivertango” Festival (sept 2015, performers), “Milonga Nacional” event (dec 2015, teachers and performers) etc.

Au întemeiat 2015, împreună cu Monica Toma D.A.N.S. concept (Dance Academy Naturally Shaped).

Din ianuarie –iulie, Romanian Tango a fost cel mai important turneu la: Iași, Piatra Neamț, Suceava, Craiova, ClujNapoca, Târgul Mureș, Sibiu și au participat la Timișoara Tango Festival 2016.

Au fost semifinaliști la Tango de Pista și finaliști la Tango Escenario la European Tango Championship – Cervia, 05 – 10 iulie 2016.

Pe 5 august 2016, au fost invitați să performeze la Budapesta la Tango Gala con Tangos.

În septembrie 2016, au fost co-organizatori, participanți și maeștri de tango la Tango for All European Project and
Festival, ca parte a Săptămânii europene a sportului, un proiect Erasmus. Proiectul a reunit 5 cupluri de Profesori de Tango din Europa: România, Franța, Italia, Austria, Ungaria și a avut un imens succes.

comments

comments