full screen background image

Despre Imprimarea 3D, cu Eusebiu Catrinescu!

Imprimarea 3D este un proces folosit de câteva decenii în industrie, unde mai poartă numele de “prototipare rapidă”.
Această tehnologie a apărut în anii ’80, fiind folosită iniţial de companiile cu bugete masive, precum cele din industria aerospaţială, sau de echipele de Formula 1.

Acestea funcţionează într-un mod similar imprimantelor obişnuite, folosind în loc de cerneală diferite materiale (de la plastic la argint sau chiar la titaniu) pe care le «imprimă» în straturi succesive, construind astfel un obiect.

Imprimantele 3D permit designerilor să producă într-un timp foarte scurt un prototip. Astfel, acesta poate fi testat şi remodelat rapid, fiind redus considerabil timpul necesar pentru a trece de la etapa de prototip la cea de produs finit.

Un alt avantaj al folosirii imprimantelor 3D este capacitatea lor de a produce forme imposibil de creat cu ajutorul tehnicilor de producţie în masă.

Eusebiu Catrinescu, din partea Imagination 3D, a fost prezent în studiooul Viva FM, alături de Andrada și Călin, și a vorbit despre minunile imprimantei 3D.

Tehnologia a progresat enorm în ultimii 20 de ani, astăzi fiind posibilă imprimarea de modele 3D din 40 de tipuri de materiale. Ca urmare a acestui progres, imprimantele 3D nu mai sunt folosite doar pentru crearea de prototipuri, ci chiar pentru produsele finite.

Ascultați întregul dialog din cadrul emisiunii ”Dimineți Animate”, mai jos!

comments

comments