full screen background image

Botoşăneni prinşi de jandarmi, după ce au braconat 90 de kg de peşte, în zona Acumulării Rogojeşti (foto + video)

În această noapte, în jurul orei 04.00, pe timpul unei acţiuni de prevenire şi combatere a braconajului piscicol în zona Acumulării Rogojeşti, din apropierea localităţii Siret, un echipaj de jandarmerie a surprins doi bărbaţi care pescuiau folosind unelte interzise de lege.

Persoanele în cauză, S.V., în vârstă de 46 de ani şi B.M., de 27 de ani, ambii cu domiciliul în comuna Mihăileni, judeţul Botoşani, utilizau în acest scop o barcă pneumatică şi 12 plase de tip monofilament, cu lungimea de 45 m fiecare.

În urma verificărilor, jandarmii au constatat că cei doi bărbaţi au pescuit, cu instrumente interzise de lege, aproximativ 90 de kilograme de peşte, din speciile roşioară, caras, ştiucă, biban şi lin.

În cauză au fost întocmite actele premergătoare pentru săvârşirea unor fapte susceptibile de a fi pescuitul prin orice metode în perioada de prohibiţie şi utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament, fapte prevăzute şi sancţionate de Ordonanţa de Urgenta nr. 23 din 05.03.2008 privind pescuitul şi acvacultura.

Persoanele în cauză au fost predate Secţiei de Poliţie Siret pentru continuarea cercetărilor, iar întreaga cantitate de peşte a fost deversată în mediul natural.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava va acţiona, şi în perioada următoare, pentru protejarea fondului piscicol şi respectarea cadrului legal care reglementează pescuitul.

film braconaj Rogojeşti

 

comments

comments