full screen background image

Avansări în grad, cu prilejul Zilei Jandarmeriei Române

Luni, 3 aprilie, la reşedinţa Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava s-a desfăşurat ceremonialul militar şi religios organizat cu ocazia înaintării în gradul următor, înainte de termen, a unui număr de 3 ofițeri și 5 subofițeri.

Prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, 3 ofiţeri au fost înaintați în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim, în gradul de maior – 2 ofițeri şi în gradul de colonel – 1 ofițer.

Totodată, prin ordin al inspectorului șef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava, 5 subofiţeri au fost înaintaţi în gradul de plutonier adjutant, înaintea expirării stagiului minim în grad.

Festivitatea a debutat cu prezentarea ordinelor ministrului Afacerilor Interne şi al inspectorului șef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava privind înaintarea în grad a cadrelor militare, după care conducerea inspectoratului a înmânat noile grade colegilor avansaţi.

După oficierea unei slujbe religioase de către preotul militar şi felicitarea ofiţerului şi subofiţerilor, activitatea s-a finalizat cu intonarea Imnului Naţional al României.

În conformitate cu legislaţia specifică, avansări înainte de termen pot avea loc cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române (3 aprilie) sau a Zilei Naţionale a României. De asemenea, în fiecare an, la data de 1 august, se înaintează în gradul următor militarii jandarmi care îndeplinesc stagiul minim în grad în cursul anului respectiv.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza