full screen background image

Festivalul Național al Ouălor Încondeiate de la Ciocănești, pe 1 şi 2 aprilie

Primăria comunei Ciocănești organizează cea de a XIV-a ediție a Festivalului Național al Ouălor Încondeiate, în perioada 1-2 aprilie.

“Pentru prima dată este organizată o secțiune specială pentru studenți, de încondeiat ouă. Studenții sunt invitați să participe la această secțiune, pentru a putea păstra și promova pe mai departe vechea îndeletnicire, întâlnită îndeosebi în zonele de munte ale Bucovinei. Locurile fruntașe vor fi premiate, dar ceea ce contează cel mai mult este participarea în spiritul continuării obiceiurilor legate de sărbătorile creștine.” a spus primarul localităţii, ing. Radu CIOCAN.

La festival participă încondeietori de ouă din ţara şi din străinătate, organizându-se concursuri de încondeiat ouă, premiate fiind talentele care păstrează stilurile autentice, dar şi creaţia nouă în spiritul artei tradiţionale.

În programul festivalului sunt cuprinse diverse alte activităţi culturale, prin care se încearcă atât readucerea la lumină a unor tradiţii uitate, cât şi popularizarea unor obiceiuri din alte zone ale ţării, necunoscute localnicilor.

Programul festivalului este următorul:

Sâmbătă, 1 aprilie

Duminică, 2 aprilie

 

 

comments

comments