full screen background image

Expoziția Mineralia – “Cristale de Primăvară”, la Muzeul de Științele Naturii Suceava

Cele mai frumoase bijuterii unicat, create exclusiv din pietre naturale, coral, perle sau chihlimbar sunt prezentate la Expoziția Mineralia – “Cristale de Primăvară”, la Muzeul de Științele Naturii Suceava, până pe 2 aprilie.

Pietrele naturale de podoabă folosite în crearea bijuteriilor sunt minerale formate în adâncurile pământului, cristalizate în diverse forme, mate sau transparente, prezentând o multitudine de culori şi structuri. Cele mai pure dintre acestea se numesc geme.

Pietrele preţioase – safirul, rubinul, smaraldul şi diamantul – precum şi multe pietre de podoabă– granat, malachit, turcoaz (peruzea), jad, agat, chihlimbar – sunt cunoscute din timpuri străvechi.

În timpurile moderne li s-au adăugat sute de specii minerale din grupa pietrelor fine, mai puţin cunoscute, greu accesibile, dar la fel de interesante: aventurin, labradorit, turmalină, acvamarin, rodocrozit, serafinit, eudialit, sugilit, fluorină, tanzanit, etc

Toate aceste pietrele le puteţi găsi la expoziţia Mineralia, într-o mare varietate de bijuterii: coliere cu cristale neşlefuite în forma lor naturală; mărgele rotunde, ovale, aplatizate; mărgele şlefuite alungit, briolet, în formă de pară sau picatură; pandante, cercei sau inele cu pietre montate şlefuite caboşon (semirotund) sau tăiate şi şlefuite unghiular. Acestora se alătură bijuterii moderne cu pietre naturale prezentând tăieturi şi combinaţii fanteziste.

Descoperiţi drumul de la piatra brută în stare naturală la bijuterie în expoziţia deschisă la parterul Muzeului de Științele Naturii din Suceava.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza