full screen background image

Sesiunea extraordinară a profesiilor juridice, ediția a-II-a, la USV

Studenții anului IV Drept ai Facultății de Drept și Științe Administrative, din cadrul Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava, la inițiativa și sub atenta coordonare a lector univ. dr. Lucian-Sorin Stănescu, organizează joi, 30 martie, evenimentul intitulat ”Sesiunea extraordinară a profesiilor juridice. Ediția a II-a”.

Prin organizarea acestui eveniment, care se dorește a se constitui o tradiție în rândul activității universitare sucevene, li se oferă studenților de la Facultatea de Drept și Științe Administrative oportunitatea de a interacționa, precum și de a face o analiză raportată la propriile persoane și la aspirațiile lor profesionale în funcție de prezentările inspirate din activitatea de zi cu zi a practicienilor din domeniul juridic.

Studenții anului IV, împreună cu lector univ. dr. Lucian-Sorin Stănescu, doresc organizarea acestui eveniment în scopul împărtășirii cunoștințelor practice de către profesioniști ai domeniului juridic, care să sublinieze esența fiecărei profesii în parte, principalul raționament care stă la baza acestuia fiind completarea cunoștințelor dobândite pe parcursul anilor de facultate și insuflate de către distinșii profesori.

De asemenea, se dorește ca această întâlnire juridică să fie benefică studenților în ceea ce privește conturarea și fixarea unor păreri pe care aceștia le au asupra unor profesii juridice, mai mult, ajutându-i în luarea unei decizii în privința accederii la o profesie juridică la finalizarea celor 4 ani de studiu.

Dintre invitații care vor reprezenta fiecare profesie juridică în cadrul evenimentului, menționăm:
– Deac Florin – procuror, membru al C.S.M.;
– Gabor Bogdan – procuror P.I.C.C.J.;
– Ilieș Tatiana – judecător și vicepreședinte al Curții de Apel Suceava;
– Lect. univ. dr. Lămășanu Daniela – procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava;
– Rusu Sorin – avocat, decan al Baroului Suceava;
– Conf. univ. dr. Ignătescu Camelia – avocat, decan al Facultății de Drept și Științe Administrative din cadrul Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava ;
– Conf. univ. dr. Dumitru Maria – practician în insolvență;
– Curcă Mihai – notar public;
– Nicoară Anca – consilier, Serviciul de probațiune Suceava;
– Cocoș Constantin-Ștefan – executor judecătoresc;
– Gherasim Alina – grefier la Curtea de Apel Suceava;
– Vargan Vasile – președinte al ”Asociației Mediatorilor din Bucovina”;
– Epureanu Ionuț – comisar de poliţie, purtător de cuvânt al IPJ Suceava.

Toate răspunsurile la întrebările legate de această temă vor putea fi aflate prin prezența în amf. “Dimitrie Leonida” din corpul D al Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava, în intervalul orar 16:30-20:00.

comments

comments