full screen background image

Primarul de Milişăuţi, găsit de ANI în conflict de interese

Agenţia Naţională de Integritate a găsit în incompatibilitate sau în conflict de interese şapte primari, trei viceprimari, patru consilieri locali şi cinci foşti consilieri locali din judeţele Suceava, Botoşani, Caraş-Severin, Argeş, Dolj, Vâlcea, Galaţi, Buzău, Bacău, Iaşi, Maramureş, Teleorman, Neamţ, Giurgiu, Mureş şi Tulcea, pentru unul dintre aceştia fiind sesizat şi Parchetul pentru a face cercetări.

Inspectorii de integritate au stabilit că Mircea Laurus, primarul oraşului Milişăuţi, judeţul Suceava, a fost în conflict de interese, pentru că în 2013 a emis o dispoziţie şi a semnat contractul individual de muncã privind angajarea fiicei sale în funcţia de muncitor calificat în Serviciul de gospodărie comunală din aparatul de specialitate al primarului.

În incompatibilitate a fost găsit de inspectorii de integritate Vlad Cobeleţa Constantin, fost consilier local al comunei Ulma, judeţul Suceava, pentru că în perioada 14 noiembrie 2012 – 30 septembrie 2016 a fost şi angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al primarului comunei.

Potrivit prevederilor legale, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat încălcarea obligaţiilor legale privind conflictul de interese ori starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective.

Persoana faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberãrii, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului.

Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului.

comments

comments