full screen background image

Bărbat din Covasna prins la Vatra Dornei cu peste 25.000 de pachete cu ţigări de contrabandă în maşină

Poliţiştii au continuat şi intensificat activităţile investigative în vederea identificării persoanelor care comercializează, depozitează sau transportă ţigarete de contrabandă şi pentru tragerea la răspundere penală a acestor persoane.

Luni, la ora 23.55, un echipaj de poliție rutieră din cadrul Poliției Municipiului Vatra Dornei, a oprit pentru control, pe str. Argestru, din localitate, autoturismul condus de un bărbat, de 55 de ani, din municipiul Sfântu Gheorghe, județul Covasna.

După testarea acestuia cu aparatul etilotest, s-a procedat la verificarea autoturismului, iar în interiorul acestuia au fost depistate mai multe pachete de ţigarete de provenienţă extracomunitară.

Autoturismul a fost condus la sediul Poliției municipiului Vatra Dornei, pentru o verificare amănunțită, ocazie cu care s-a constatat că acesta transporta 25.460 de pachete cu țigări netimbrate.

Cauza a fost preluată spre soluționare de către Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice – Compartimentul Vatra Dornei și se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de deținere, colectare, transport, preluare de mărfuri care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă.

Întreaga cantitate de țigarete a fost ridicată în vederea confiscării, valoarea prejudiciului fiind de aproximativ 280.060 de lei.

De asemenea s-a dispus indisponibilizarea autoturismului, care se află de pus la sediul Poliției Municipiului Vatra Dornei.

Suspectul a fost reținut pe o perioada de 24 ore, fiind depus în arestul I.P.J. Suceava sub escortă, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, cu propunere de arestare preventivă.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând atât în vederea identificării celor cu preocupări infracţionale pe linia introducerii în ţară a ţigărilor de contrabandă, cât şi a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse.

comments

comments