full screen background image

Transportatorii amână protestele programate pentru sfârșitul lunii martie

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) amână acțiunile de protest planificate pentru sfârșitul acestei luni, însă afirmă că acestea vor fi reluate după data de 16 aprilie dacă Guvernul nu va adopta Ordonanța de Urgență care va elimina pirateria și activitățile neautorizate din transporturi, potrivit unui comunicat al COTAR remis luni AGERPRES.

“Miercuri, 8 martie, am depus cererea pentru organizarea unor acțiuni de protest în perioada 29-31 martie, la București, apoi am avut o întâlnire cu reprezentanții Ministerului Transporturilor, pe 10 martie. Domnul ministru Răzvan Cuc ne-a promis că va promova OUG pentru modificarea a două articole din Legea 38/2003, în așa fel încât activitățile neautorizate de transport să fie sancționate și aplicațiile de tip UBER sau ale altor platforme similare să fie obligate să se autorizeze, astfel încât să funcționeze legal, dacă vor să-și desfășoare activitatea în România.(…)Această Ordonanță de Urgență a plecat spre avizare, către Ministerul Dezvoltării și Ministerul de Interne, pe data de 17 martie 2017. Din informațiile noastre, Ministerul Afacerilor Interne susține această ordonanță. Așteptăm acum și susținerea din partea Ministerului Dezvoltării și cerem Guvernului să adopte cât mai repede această Ordonanță. În privința protestului, până în prezent nu am primit un răspuns de la Primăria Capitalei, nici că a fost aprobat, dar nici că a fost respinsă cererea noastră. Așteptăm până pe 16 aprilie Ordonanța de Urgență pentru eliminarea pirateriei din transporturile rutiere, iar în cazul în care această ordonanță nu va fi dată de guvern, COTAR va organiza acțiuni de protest”, a declarat Vasile Ștefănescu, președintele COTAR.

Potrivit sursei citate, haosul din piața transporturilor pune în pericol investițiile companiilor care respectă legea, deoarece fenomenul pirateriei a luat amploare în ultimul timp și a preluat cea mai mare parte din piață.

Reprezentanții Confederației subliniază, de asemenea, că nu au cerut niciodată eliminarea UBER și a altor platforme similare de pe piață, ci intrarea în legalitate a acestora.

“Activitatea UBER este nereglementată în România, deci se află în afara legii. Nu suntem la începutul anilor ’90, să ne supunem necondiționat tuturor ilegalităților.(…)Pirații din Transporturi strică imaginea companiilor de taxi din România și chiar imaginea României în lume. Dorim să asigurăm un transport civilizat, un tarif unic, reactualizat în funcție de costuri, fără piraterie, fără posibilitatea de negocierea prețului ‘la negru'”, se precizează în comunicatul citat.

AGERPRES

comments

comments