full screen background image

Masă rotundă cu tema „România și Republica Moldova în contextul Centenarului”

Peste 40 de studenți de la universități din Republica Moldova vor participa la București, în data de 27 martie 2017, la masa rotundă cu tema „România și Republica Moldova în contextul Centenarului”. Studenții se vor afla în România la invitația Departamentului Centenar, din cadrul Guvernului României, în colaborare cu Ministerul Apărării Naționale, prin Departamentul Pentru Relația cu Parlamentul, Informare Publică și Creșterea Calității Vieții Personalului.

Masa rotundă va avea loc luni, 27 martie 2017, ora 11.00, la Cercul Național Militar, în Sala „Bizantină”. La eveniment vor participa oficialități, reprezentanți ai mediului academic din România și Republica Moldova și studenți moldoveni care studiază la universități din România. Reprezentanții mass-media sunt așteptați să participe la dezbaterile la care vor lua cuvântul prof. Vlad MISCHEVCA (coordonator al Institutului de Istorie al Academiei de Științe a Republicii Moldova), prof. Gheorghe ONIȘORU (Universitatea “Stefan cel Mare” Suceava), prof. Victor NEGRESCU (Școala Politică de Științe Politice și Administrativă, Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană), prof. univ. dr. Constantin HLIHOR (Școala Naţională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), prof. Anatol PETRENCU (Directorul Institutului de Istorie Socială Pro Memoria), dr. Constantin ION (Institutul Național pentru Studiul Totalitarismului), dr. Ioan DRĂGAN (Arhivele Naţionale din România), conf. univ. dr. Daniel LAZĂR (Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași), conf. univ. dr. Răduț BÎLBÎIE (Ministerul Educației Naționale)
De asemenea, invitații sunt așteptați sâmbătă, 25 martie 2017 la Catedrala Patriarhală, unde va fi oficiată o ceremonie religioasă în memoria personalităților care au înfăptuit Unirea Basarabiei cu România.

În plus, studenții din Republica Moldova vor vizita mai multe muzee și obiective turistice din București și vor participa la o serie de evenimente muzicale.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza