full screen background image

“Bioenergy” nu scumpeşte gigacaloria până în 2018

Consiliul Local al municipiului Suceava va analiza menţinerea preţului de 116 pe gigacalorie fără TVA pentru energia termică produsă în cogenerare destinată consumatorilor casnici şi consumatorilor necasnici.

Aceasta după ce, la sfârşitul lunii februarie, Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a avizat preţurile pentru energia termică produsă şi livrată din centrala de cogenerare aparţinând societăţii comerciale Bioenergy Suceava, tarife care vor fi aprobate şi de Consiliul Local Suceava.

Păstrarea actualului nivel survine contractelor din 30 aprilie 2013, dintre municipiul Suceava şi Bioenergy Suceava, prin care societatea producătoare din Lunca Sucevei îşi asuma obligaţia conform căreia preţul de furnizarea a energiei termice la gardul centralei să nu depăşească 116 pe gigacalorie, fără TVA, pentru o perioadă de 5 ani de la punerea în funcţiune a obiectivului, respectiv până pe 11 octombrie 2018.

Chiar şi aşa, în şedinţa de la finele lunii aprilie, Consiliul Local va delibera asupra creşterii tarifului pentru populaţie de la 178 de lei la 240 de lei pe gigacalorie, proiectul de hotărâre fiind dat în dezbatere publică timp de 30 de zile.

Astfel, potrivit primarului Ion Lungu, racordaţii la sistemul centralizat vor plăti 75% din factura totală la energia termică, diferenţa urmând a fi subvenţionată din bugetul local.

comments

comments