full screen background image

Atelier de artă tradițională cu Ionela Hloșciuc, la Rădăuţi

Muzeul Etnografic ”Samuil și Eugenia Ioneț” din Rădăuți găzdui, pe data de 1 aprilie, începând cu ora 11.00, un atelier de artă tradițională susținut și organizat de Ionela Hloșciuc.

Vor participa, ca invitați, elevi ai Școlilor Gimnaziale din localitățile Brodina de Sus, Bălcăuți și Izvoarele Sucevei, care vor deprinde arta de a încondeierii ouălor.

Ionela Hloșciuc este din Brodina de Sus, a absolvit Facultatea de Litere din cadrul Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași și este elevă a Școlii Populare de Artă ”Titel Popovici”.

Iubește satul românesc și își dorește să reînvie tradițiile și obiceiurile populare.

De mică a fost atrasă de încondeierea ouălor, meșteșug pe care l-a văzut acasă la mama sa, care i-a pus la dispoziție materialele necesare și a învățat-o să încondeieze.

Ionela a mers mai departe cu pasiunea sa și a început să picteze tablouri și icoane pe sticlă.

Acțiunea pe care Ionela Hloșciuc o va desfășura la Rădăuți, pe 1 aprilie, va fi la a doua ediție a manifestării.

Pe lângă atelierul de ouă încondeiate, la care vor participa în jur de 50 copii, va fi și un atelier de cusături și împletituri de mână.

Ionela va fi însoțită de mai multe gospodine din Brodina de Sus care le vor arăta celor prezenți cum se cos cămășile populare, cum se croșetează, cum se încondeiază ouăle de Paște la Brodina de Sus.

Ea este susținută de artistul fotograf din Rădăuți, ing. Dragoș Acsani, care se ocupă de organizarea evenimentului.

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

comments

comments




Leave a Reply

avatar