full screen background image

Primăria Suceava scumpeşte apa caldă şi încălzirea pentru populaţie cu 35%

Sucevenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare vor plăti mai mult pentru energia termică, a anunţat Ion Lungu, primarul municipiului reşedinţă de judeţ.

În acest sens, edilu-şef a întocmit un proiect de hotărâre, dat în dezbatere publică timp de 30 de zile, după care va ajunge pe masa de dezbateri a Consiliul Local, în şedinţa ordinară a lunii aprilie.

Lungu consideră că, astfel, vine în sprijinul celor cu centrale de apartament care „sunt bătuţi de ori”: o dată suportând subvenţia pentru consumatorii firmei de transport agent termic Thermonet, iar a doua oară prin anunţata majorare a tarifului la gazele naturale.

Lungu: “Voi pune Consiliului Local o majorare a tarifului pentru populaţie cu 35%, ceea ce înseamnă 240 de lei pe gigacalorie. Este vorba de o problemă de echitate, pentru că nu se poate, totuşi, ca jumătate din populaţia oraşului să plătească pentru cealaltă jumătate, mai ales în condiţiile în care se va mări preţul la gazul metan”.

Şeful municipalităţii a precizat că populaţia va plăti doar 75% din factura totală la energia termică, diferenţa fiind acoperită din bugetul local.

La sistemul centralizat de temorficare mai sunt branşaţi mai puţin de 18.000 de locuitorii ai Sucevei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar