full screen background image

Un pistol, trei încărcătoare şi 2.300 de pachete cu ţigări, găsite ascunse într-o maşină, în Vama Siret

În această noapte, în jurul orei 02.00, în P.T.F. Siret s-a prezentat pentru a intra în ţară Ion S., cu dublă cetățenie româno-ucraineană, în vârstă de 32 ani, conducând un autoturism marca Audi A6, înmatriculat în Belgia.

Polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mașinii, ocazie cu care, în compartimentul roții de rezervă, într-un loc special amenajat, au fost descoperite 2.340 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, un pistol calibru 9mm din categoria armelor letale supuse autorizării şi trei încărcătoare fără muniție.

Arma letală şi cele trei încărcătoare au fost ridicate de polițiștii de frontieră, urmând să fie predate Serviciului Arme şi Muniții din cadrul I.P.J. Suceava.

Tigările, în valoare de 3.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancționat contravențional de lucrătorii vamali, cu amendă de 10.000 de lei. Autoturismul în cauză a fost ridicat în vederea confiscării, deoarece avea confecționat un spațiu special amenajat.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, pentru săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor şi munițiilor şi contrabandă calificată, la finalizare urmând a fi dispuse masurile legale ce se impun.

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza