full screen background image

Ultimele zile pentru declararea impozitului pe profit

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Suceava aduce la cunoştinţa contribuabililor faptul că termenul pentru depunerea declaraţiei privind impozitul pe profit, respectiv a „formularului 101” este 27 martie 2017.

AJFP reaminteşte contribuabililor despre obligaţia depunerii în termen a declaraţiilor fiscale, precizând că aceştia sunt obligaţi să declare toate achiziţiile şi livrărilor, dar şi că îşi pot exercita dreptul de deducere, conform normelor legale.

AJFP pune în vedere că, în cazul în care vor fi constatate neconcordanțe între datele raportate de contribuabili şi cele deţinute de administraţia fiscală, contribuabilii încadraţi în categoria de risc fiscal mare vor face obiectul unor verificări specializate.

„Pentru a veni în sprijinul contribuabililor, activitatea de asistenţă şi îndrumare a contribuabili poate şi trebuie să fie utilizată ca pârghie principală pentru îmbunătăţirea conformării voluntare. Colaborarea mai bună a organului fiscal cu contribuabilii, prin furnizarea de răspunsuri prompte şi corecte la întrebările adresate de către aceştia, precum şi prin adaptarea serviciilor la cerinţele contribuabililor, nu poate duce decât la îndeplinirea mai uşoară şi în condiţii optime a obligaţiilor fiscale”, reliefează reprezentanţii AJFP.

comments

comments




Leave a Reply

avatar