full screen background image

Măsuri în cazul româncelor exploatate în Sicilia

O echipă formată dintr-un ataşat al Ministerului de Interne şi un ataşat al Ministerului Muncii va colabora permanent cu autorităţile italiene în cazul românilor exploataţi în serele din Sicilia, a precizat, la Digi FM, ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstârnac, după vizita în Peninsulă.

Ea a explicat că este foarte greu ca autorităţile să ţină o evidenţă a conaţionalilor care lucrează în Italia pentru că mulţi muncesc la negru.

În plus, oamenii nu au încredere să reclame autorităţilor abuzurile la care sunt supuşi.

Vizita ministrului pentru Românii de Pretutindeni în Italia vine după ce publicaţia britanică The Observer a realizat un reportaj despre mii de românce care sunt exploatate în fermele şi serele siciliene.

Andreea Păstârnac, ministrul pentru Românii de Pretutindeni: „Din păcate, din 2014 până astăzi, autorităţile au avut doar trei plângeri înregistrate de la cetăţenii români, ceea ce arată că este o discrepanţă între aceste situaţii care se aud neoficial şi plângerile care dau posibilitatea unei anchete. O măsură concretă discutată: posibilitatea de a avea echipe mixte româno-italiene, care să se deplaseze la marginea acestor ferme, pentru a le prezenta drepturile, pentru a acorda o minimă asistenţa sanitară, care este de multe ori necesară, pentru a-i convinge să-şi înscrie copiii la şcoală, a le da posibilitatea de a intra cu o autoritate în contact”.

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza