full screen background image

Skywalk-ul de la Piatra Șoimului – Rarău revine în actualitate

Unul dintre proiectele din mandatul de președinte al Consiliului Județean al lui Cătălin Nechifor, skywalk-ul de la Piatra Șoimului – Rarău revine în actualitate, după ce anul trecut a fost abandonat temporar.

La licitația pentru desemnarea constructorului nu s-a prezentat niciun agent economic, șeful CJ, Gheorghe Flutur, declarând că “am avut anul trecut o tentativă, nu a venit nimeni, dar scoatem din nou la licitație”.

Potrivit studiului de fezabilitate revizuit, proiectul punctului de belvedere tip skywalk de la Piatra Șoimului – Rarău va avea o valoare de 659.850 de lei (146.000 de euro) și un termen de realizare de 5 luni.

Construcția de la altitudinea de 1.530 metri va avea structura din traverse de oțel, podele din sticlă laminată securizată și oțel zincat și parapete din sticlă laminată securizată (înălțime 1,25 metri), pentru ca turiștii să poată admira peisajul în siguranță.

În prezent, punctul de la Piatra Șoimului cuprinde un parapet de țeavă și două băncuțe din scândură, aflate într-un stadiu avansat de degradare.

comments

comments




Leave a Reply

avatar