full screen background image

Picnic Poetic Francofon, la USV

Luni, 20 martie, va fi organizat Evenimentul Pique-nique poétique #Haikunoi (ediția a III-a), care face parte din seria de manifestări organizate de Ambasada Franței și de operatorul său cultural, Institutul Francez din România, cu sprijinul Ministerului Educației Naționale.

Picnicul Poetic Francofon va avea loc simultan în numeroase orașe și sate din România, atrăgând participanți de toate vârstele, cu ocupații dintre cele mai diverse.

În Suceava, evenimentul se va desfăşura în Parcul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, în fața corpului A (sau în Holul central din Corpul E, în caz de condiții meteo nefavorabile).

Datorită entuziasmului cadrelor didactice de la Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării, Universitatea „Ștefan cel Mare” se implică și în acest an în evenimentul propus de Institutul Francez, invitându-i pe francofonii si francofilii suceveni, pe toți pasionații de poezie (în principal studenți, dar și grupuri de elevi de la liceele din oraș, profesori de limbă franceză, angajați francofoni de la întreprinderile din județul Suceava etc.), să scrie un haiku în limba franceză, să-l posteze pe o rețea de socializare (Facebook, Twitter) folosind hashtag-ul #Haikunoi2017 și să-l prezinte celorlalți participanți în timpul picnicului convivial care va avea loc luni, 20 martie, între orele 12 și 14, în fața corpului A al Universității. (Dacă plouă, picnicul se va desfășura în holul corpului E).

Contribuțiile internauților din întreaga țară – haikuuri, diverse imagini (desene, picturi), fotografii și înregistrări de la eveniment – se vor concretiza într-un evantai intertextual în spațiul virtual #Haikunoi2017, purtând (în)semnele personale ale creativității și sensibilității poetice ale fiecărui vorbitor de limba franceză.

Această manifestare culturală reprezintă un mod creativ de a sărbători Francofonia. Scopul principal este acela de a facilita schimburile de idei între francofonii și francofilii suceveni referitoare la limba franceză și la valorile a căror transmitere e încurajată de învățarea ei, dar și de a promova plurilingvismul și interacțiunile culturale.

Studenții și profesorii suceveni vor avea onoarea și bucuria de a-l întâlni din nou, cu ocazia Picnicului Poetic #Haikunoi2017, pe domnul Christophe Gigaudaut, directorul Institutului Francez din România și inițiatorul acestui minunat eveniment, care a reușit, la edițiile precedente, să le amintească participanților cât de vitalizantă este poezia, cât de repede poate ea transforma zilele mohorâte în lumină învăluitoare.

comments

comments




Leave a Reply

avatar