full screen background image

Despre “Marșul pentru Viață” care va avea loc sâmbătă, cu Alexandra Hlade!

Anul acesta, în perioada 1-31 martie, în Suceava și în numeroase localități din România și Republica Moldova, se va desfășura Luna pentru Viață, având ca punct culminant Marșul pentru Viață, organizat sâmbătă, 25 martie 2017, începând cu ora 15. Punctul de întâlnire este Esplanada Casei de Cultură.

De la ora 14:00, Școala Mamei Suceava, coordonează atelierul: Jocurile Copilăriei – desene pe asfalt, șotron, elasticul și alte activități!

Alexandra Hlade, inițiatorul și coordonatorul proiectului Voi Fi Mămică a fost în emisiunea Viva Cafe și a stat de vorbă cu Andrada despre evenimentul ce va avea loc în acest weekend!

Marșul pentru Viață este anul acesta la a VII-a ediție națională. Tema de anul acesta este „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine” ; ea aduce pe agenda publică subiectul necesității sprijinirii femeilor aflate în criză de sarcină și continuă descurajarea practicării avortului. Această practică, brutală și inumană, a devenit fenomen social grav și este un simptom al crizei morale profunde prin care trece societatea noastră. Date neoficiale arată că în România se fac aproximativ 300 de avorturi pe zi, cumulându-se peste 20 de milioane de avorturi din `89 până azi.

La Suceava, Marșul pentru Viață se organizează de 8 ani. Au fost implicate numeroase asociații și fundații locale reunite in Alianța Bucovina pentru Viață și a avut multiple activități conexe: conferințe, dezbateri, cursuri de informare prin licee, proiecții de filme documentare, emisiuni tv, campanii de pliante, articole în presă tipărită și pe internet, sesiuni de desene pe asfalt, sprijin material și consiliere gratuită femeilor în criză de sarcină.

Ascultați interviul integral din cadrul emisiunii Viva Cafe, mai jos!

comments

comments




Leave a Reply

avatar