full screen background image

Urmărire prin Suceava pentru reţinerea unui tânăr de 17 ani, care conducea băut şi fără permis

În această noapte, la ora 02.00, în timp ce acționa în zona gării Burdujeni din municipiul Suceava, un echipaj rutier a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism înmatriculat în străinătate.

Conducătorul auto nu s-a conformat, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea și blocarea acestuia, după circa 50 de metri.

În momentul în care polițiștii au coborât din autospecială, şoferul a demarat în marşarier şi a plecat spre cartierul Iţcani.

Ulterior, polițiștii l-au identificat pe conducătorul auto, un tânăr, de 17 ani, din localitate, care a devenit recalcitrant, motiv pentru care a fost imobilizat şi condus la sediul poliţiei.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autoturism fără permis de conducere” şi „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluționat procedural.

comments

comments




Leave a Reply

avatar