full screen background image

Ucraineni prinşi de poliţiştii de frontieră, după ce au încercat să introducă pe la Vășcăuți ţigări de contrabandă

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Siret au declanșat, joi, o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 04.00, au observat, pe direcția localității de frontieră Vășcăuți, două persoane care transportau colete voluminoase de la frontiera de stat spre interiorul țării.

Polițiștii de frontieră au trecut la urmărirea şi somarea prin voce a celor în cauză, moment în care aceștia au abandonat coletele şi au încercat să fugă.

În urma acţiunii s-a reuşit reţinerea unui bărbat, cetăţean ucrainean, identificat ulterior ca fiind Vasyl T., în vârstă de 31 ani, domiciliat în satul Stercea din Ucraina.

În zona respectivă, polițiștii de frontieră au descoperit 2 colete, învelite în folie de culoare neagră, care au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii s-a constatat că acestea conțin 1.000 pachete țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană.

La scurt timp, lucrătorii de frontieră au identificat şi reținut, în P.T.F. Siret, pe sensul de ieşire din ţară şi cea de-a doua persoană care a participat la activitatea de contrabandă şi anume Oleksandr D., în vârstă de 26 de ani, cetățean ucrainean.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de 11.900 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar celor doi cetăţeni ucraineni li s-au întocmit lucrări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat și contrabandă în formă agravantă.

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza