full screen background image

Urmărire de 3 km prin Frătăuții Vechi, pentru reţinerea unui bărbat care conducea cu o alcoolemie de 1 mg/l alcool pur în aerul expirat

Miercuri noapte, în jurul orei 23.40, în timp ce acționa pe DJ 178F, pe raza comunei Frătăuții Vechi, un echipaj din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism.

Conducătorul auto nu s-a conformat, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia pe o distanță de circa 3 km.

Într-o curbă, şoferul urmărit a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un șanț.

Din accident, a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto, identificat de polițiști ca fiind un localnic, de 41 de ani.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunilor de ”vătămare corporală din culpă” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

comments

comments




Leave a Reply

avatar