full screen background image

Botoșani: Primarul Cătălin Flutur, pus sub urmărire penală de procurorii DNA pentru abuz în serviciu

Procurorii Serviciului Teritorial Suceava al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Potrivit sursei citate, Flutur este acuzat de săvârșirea infracțiunii de “abuz în serviciu având ca rezultat obținerea, pentru sine sau pentru altul, a unui folos necuvenit”, ca urmare a concesionării unui teren în favoarea firmei care a construit singurul mall din municipiul Botoșani.

Anchetatorii au stabilit că, în calitate de primar al municipiului Botoșani, în perioada 30 noiembrie 2006—19 decembrie 2011, “și-a îndeplinit defectuos atribuțiunile de serviciu în ceea ce privește încheierea și derularea contractului de concesiune având ca obiect exploatarea terenului în suprafață de 4.668,00 m.p. pe care a fost construit complexul comercial multifuncțional din Botoșani, prin diminuarea ilegală a redevenței datorate concedentului Consiliul Local al Municipiului Botoșani”.

Potrivit DNA, săvârșirea acestei fapte a avut drept consecință prejudicierea bugetului local al municipiului Botoșani cu suma de 2,02 milioane de lei, “care reprezintă folos necuvenit obținut de concesionarul societatea comercială Uvertura City Mall SRL Botoșani”.

AGERPRES

comments

comments




Leave a Reply

avatar