full screen background image

Informare de vânt puternic și precipitații la nivelul întregii țări, până vineri după-amiază

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o informare de vânt puternic la nivelul întregii țări, respectiv de precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare în unele regiuni, în special în zona montană, valabilă până vineri după-amiază.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 15 martie, ora 23:00 — 17 martie, ora 15:00, la munte vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și, mai ales în cursul zilei de joi (16 martie) și în noaptea de joi spre vineri (16/17 martie), se va depune strat nou de zăpadă, pe arii restrânse mai consistent, îndeosebi în zona Carpaților Meridionali și Orientali.

Temporar, vântul va avea intensificări cu viteze de peste 60 — 70 km/h, iar pe crestele înalte rafalele vor depăși 80 — 90 km/h, viscolind și spulberând zăpada.

Prognoza relevă, de asemenea, că vor fi intensificări temporare ale vântului cu viteze de 50 — 60 km/h și în restul teritoriului, cu precădere în regiunile estice, nordice și centrale.

În noaptea de joi spre vineri (16/17 martie), precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala în estul și sud-estul Transilvaniei, pe arii mai restrânse în Moldova și izolat în Muntenia.

AGERPRES

comments

comments




Leave a Reply

avatar