full screen background image

Epidemie de rujeolă în România. Niciun caz în judeţul Suceava

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România până la data de 10 martie este de 3.446, fiind înregistrate îmbolnăviri în 37 de județe ale țării, 17 dintre acestea fiind soldate cu decesul pacienților, informează INSP pe site-ul instituției.

Dintre cele 17 persoane decedate, 5 provin din județul Arad, 4 sunt în județul Timiș, câte 3 în Dolj și Caraș Severin, fiind și câte un caz în județul Satu Mare și municipiul București.

„Ca măsură de limitare a extinderii rujeolei, a fost organizată și se desfășoară la nivel național o campanie de vaccinare copiilor cu vârste cuprinse între 9 luni și 9 ani”, mai precizează INSP.

În județul Suceava nu s-a înregistrat niciun caz de rujeolă de la începutul acestui și până în prezent, a declarat, pentru AGERPRES, adjunctul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu.

Adjunctul DSP Suceava a precizat că, în cursul anului trecut, în județ s-au raportat 61 de cazuri de îmbolnăvire cu rujeolă, dar nu s-a înregistrat vreun deces.

Totodată, Zorescu a arătat că, în primele două luni ale anului 2017, au fost vaccinați antirujeolic 4.165 copii, dintre care peste 60% erau copii restanțieri.

Adjunctul DSP Suceava a menționat că numărul cel mai mare de copii vaccinați s-a înregistrat la grupele de vârstă 7 și 5 ani, cu 1.342 respectiv 1.232 copii, urmat de copiii în vârstă de un an, respectiv 1.208.

Totodată, au fost vaccinați 383 de copii din grupa de vârstă 9-11 luni.

„Numărul copiilor imunizați a crescut semnificat în urma campaniilor de promovare a vaccinării. Înainte era cam de 60%”, a spus Zorescu.

comments

comments




Leave a Reply

avatar